Södertälje IF bildades 1907 och är en förening för friidrott, skidåkning och orientering

Medalj och personliga rekord under Svealandsmästerskapen

Södertälje IF var inte bara arrangörer av Svealandsmästerskapen, det fanns också deltagare med. Placeringsmässigt var det förstås roligt att vi hade en medalj genom Oskar Liwell i stavhopp , men det var också roligt att i stort sett alla IF:deltagare slog personliga rekord.

Jag vet inte om det är Mondoeffekten eller Ebbaeffekten men det har hoppats stav så in i norden i Södertäljehallen sedan jul. En av de som hoppat en hel del stav är Oskar Liwell och det har gett resultat. Under Svealandsmästerskapen gick Oskar in på 176 och rev där, sedan var han felfri genom 192 och 204 men hade en rivning på 216 och 224, sen blev det 232, 238, 244 och 249 utan rivning men vid 254 blev det stopp. Men då var det bara två andra hoppare kvar i tävlingen och bronset var ett faktum. Oskar han sen slå personliga rekord i både längd (4.31) och 60 meter häck (11.41) sen.

Giovanni Ijeogu slog personligt rekord han också, på 200 meter blev det 30.74 och sen hoppade han höjd också, 1.18. Anabel Andrews hoppade 4.39 i längdhoppet och blev elva med det och sprang också 200 meter på 29.98. Otman Hamoudi persade i både kula (6.59) och 800 meter (2:41.86). En flitig deltagare var Julia Porath som startade i tre grenar, det blev 1.92 i stav, 3.87 i längd och 8.11 i tresteg. Nellie Månsson Spets debuterade på 60 meter inomhus och det blev 10.50 i resultatlistan.

Det är verkligen roligt att se Södertälje IF-ungdomar som tävlar och tar chansen när det är tävlingar i hemmahallen. Bra jobbat!  

Till resultatlistan

Foto: Oskar Liwell på bronspallen, foto: Agnes Liwell

Dela:

Andra nyheter

Sommaraktiviteter med friidrott

Södertälje arrangerar i år två olika aktiviteter för friidrott – det handlar om Track and Field Summer Camp och Multisportis. Track and Field Summer Camp är en traditionell sommarskola i

Tack!

Hej! Nu har det gått några veckor sedan vi genomförde Svealandsmästerskapen och efter våra utvärderingar och inspel som kommit både inifrån och utifrån så kan vi konstatera att det blev

Fin säsongsavslutning i Eskilstuna!

Inomhussäsongen avslutades med en tävling i Munktellarenan kallad Eskilstuna Logistiks ungdomsspel. Det regnade in personbästan och det blir spännande att se hur det ser ut när vi går ut och