Södertälje IF bildades 1907 och är en förening för friidrott, skidåkning och orientering

Fina resultat i Ärla-spelen

Under trettondagen genomfördes traditionsenligt Ärla-Spelen, den här gången ”Ärla-spelen till Rolfs minne” i Munktellarenan i Eskilstuna. Södertälje IF hade tre deltagare med, det var Anna Möller, som gjorde tävlingsdebut (har gjort ett Castorama tidigare, men det här blev ”riktig” debut), Tea Noreland och Julia Porath.

Tävlingen blev lite mindre än tänkt eftersom man valde att stänga anmälningarna något tidigare p g a Coronaläget, men fanns lite duktiga deltagare med, bland annat förra årets stjärnskott Maja Åskag.

För Södertäljedeltagarna blev det så att debuterande Anna Möller fick ställa sig högst upp på prispallen i F17 i höjdhoppet med 1.48. Tea Noreland deltog också i höjden i F15 och flera av oss mindes den fina hoppningen i Luciaspelen, den här gången blev det återigen 1.48 (tangerat PB) och det räckte till en tredjeplats. Alla tre sprang 60 meter och snabbast var te anoreland som med 8.83 kom trea, Anna MNöllser sprang på 9.12 (fyra) och Julia Porath 9.89 (sjua). Julia tävlade den här gången i F15 vilket innebär att hon är ett år yngre än många andra deltagare.

Sista grenen för dagen var längdhoppet där Tea tog en andraplats, och var bara en centimeter från personbästat, Julia var två centimeter från perset med sina 3.67 och en femteplats, Anna Möller hoppade 4.36 i F17 och tog en bronspeng med det resultatet i den klassen.

Samtliga resultat i tävlingen här

Dela:

Andra nyheter

Sommaraktiviteter med friidrott

Södertälje arrangerar i år två olika aktiviteter för friidrott – det handlar om Track and Field Summer Camp och Multisportis. Track and Field Summer Camp är en traditionell sommarskola i

Tack!

Hej! Nu har det gått några veckor sedan vi genomförde Svealandsmästerskapen och efter våra utvärderingar och inspel som kommit både inifrån och utifrån så kan vi konstatera att det blev

Fin säsongsavslutning i Eskilstuna!

Inomhussäsongen avslutades med en tävling i Munktellarenan kallad Eskilstuna Logistiks ungdomsspel. Det regnade in personbästan och det blir spännande att se hur det ser ut när vi går ut och