Södertäljehallen invigd – alla var där!

Då var äntligen Södertäljehallen invigd, det var 15 år sedan SSK köpte Scaniarinken för en krona och slängde ut underlag och friidrottare från träningsmiljön i Scaniarinken men nu har friidrotten en egen hall att vara i tillsammans med gymnastiken och simhoppet.

Södertälje IF representerades av Finnkampsdeltagaren, EM-åttan, svenska mästaren och dubbla NCAA-mästaren Gabriel Wallin på scenen och var den som från föreningens sida fick klippa bandet.

Svenska friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers fanns på plats och gratulerade Södertälje till en bra investering. Johan var i sin ungdom en duktig trestegshoppare, men är nu politiker i Sundbyberg och flankerades av sin klubbkamrat (Spårvägens FK) Åke Ruus som nu är med i gänget runt VM-guldvinnaren Daniel Ståhl.

Förutom politiker och idrottspampar fick man prova på kulstötning under ledning av våra duktiga kasttränare och kastare, Jussi, Kari och Seppo Kivinemi och vi bjöds på stafettlöpning av våra duktiga barn och ungdomar och uppvisningar av alla möjliga sorter.

Stafettlöpningen blir en försmak på det vi får uppleva på Södertälje IP i maj 2021 då Sveriges bästa löpare kommer till Södertälje på Stafett-SM!

Södertäljehallen innehöll också en hel del nya och bekanta gamla namn, t ex såg vi där, Tyko Johansson, en gång i tiden talangfull kulstötare, klubbrekordhållaren på 1500 meter – Erling hansson, politikerna Boel Godner, David Winerdahl, Metin Hawsho och många många mer.

Nu ser vi fram emot att tända upp hallen och bedriva verksamhet i den och hälsar alla nyintresserade friidrottare välkomna!

Sommaraktiviteter med friidrott

Södertälje arrangerar i år två olika aktiviteter för friidrott – det handlar om Track and Field Summer Camp och Multisportis. Track and Field Summer Camp är en traditionell sommarskola i

Tack!

Hej! Nu har det gått några veckor sedan vi genomförde Svealandsmästerskapen och efter våra utvärderingar och inspel som kommit både inifrån och utifrån så kan vi konstatera att det blev

Fin säsongsavslutning i Eskilstuna!

Inomhussäsongen avslutades med en tävling i Munktellarenan kallad Eskilstuna Logistiks ungdomsspel. Det regnade in personbästan och det blir spännande att se hur det ser ut när vi går ut och