Södertälje IF bildades 1907 och är en förening för friidrott, skidåkning och orientering

Tävlingsstart och utbildning

Helgen bjöd på både utbildning av stora mått i Karlstad och ”riktig” tävlingsstart i Örebro. Helgen kan anses vara lyckad på många sätt helt enkelt.

Under lördagens tävlingar Triumfglass-spelen i Örebro tävlades det i vertikala hopp. Först ut var Julia Porath och Ebba Persson i stavhoppet. Ebba vann F17 efter att ha klarat 2.73 som är det högsta hon hoppat under inomhussäsong (hon gjorde ju 2.75 vid USM i somras, som flyttades in p g a regn). Julia krossade inomhusperset med 2.63 som räckte till en fjärdeplats i F15. Sen var det dags för Tea Noreland i höjdhoppet där Tea putsade inomhusperset upp till 1.58. En klar styrka att tjejerna så här tidigt är uppe på pershöjder!

I Karlstad genomförde Södra Svealand Friidrottsförbund sin storsatsning ”Utbildningshelg” i Karlstad i den nya fina hallen där. Jonas Engman gick spåret ”Friidrottaren i fokus”, Mikael Sjögren gick ”Tävling i fokus” och Ingeborg Carlquist och Andreas Thornell gick ”Friidrott för barn i fokus”. Det blev en spännande helg med många nya kontakter från hela distriktet. Det blev gemensam middag och en gemensam avslutningsföreläsning om antidoping.

Dela:

Andra nyheter

Södertälje IF kallar till årsmöte

Södertälje IF kallar härmed till årsmöte den 16/3 kl 19:00 i Södertäljehallens lounge. Alla medlemmar bjuda på fika och sedvanliga mötesärenden. Vi har skapat en