Södertälje IF bildades 1907 och är en förening för friidrott, skidåkning och orientering

Fina resultat på IUSM och i Nyköping

Södertälje IF hade tre deltagare med på IUSM i Göteborg under helgen. De skötte sig bra men hade inte det där extra flytet som ibland kan ske. I Nyköping deltog ett antal IF:are på Vintersportspelen i Rosvalla – lite av ett genrep inför Svealandsmästerskapen för flera av deltagarna.

Anna Möller slog personligt rekord (10.00) på 60 meter häck men inget avancemang, sedan hoppade hon 148 i höjden och blev med det på 14:e plats. Ebba Persson hade kanske störst förhoppningar i staven där hon inte lyckades komma upp på persnivå men blev åtta med 244, i längden blev det 4.31 och inget vidare hoppande efter kvalet. Tea Noreland tangerade sitt personliga rekord i höjd (1.48) för tredje eller fjärde tävlingen, men 1.53 blev för svårt och hon stannade på 14:e plats på 200 meter blev det 28.91, en halv sekund från perset.

I Nyköping hade vi tre stycken P13 på 60 meter, snabbast gick det för Oskar Liwell med 9.70, endast två hundradelar från final, Melvin Bergwall (10.24) och Otman Hamoudi (10.29) missade också finalen. Otman spang däremot nytt personligt rekord på 200 meter ned 34.77 där han stannade som sexa sammanlagt, en plats bättre blev det i höjden (1.15).

I Längdhoppet blev det både personligt rekord och prispall för Oskar Liwell som hoppade 4.24 vilket räckte till en tredjeplats. Melvin Bergvall ”persade” också med 3.55 och Otman var strax efter med 3.47. Otman, som hade en hektisk dag hann också med att komma sjua i kulan med 6.36, där var också felix Jolstermo med som blev 10:a med 5.37.

På flicksidan representerades Södertälje IF av Ebba Hellberg som slog pers i alla sina grenar med 10.16 på 60 meter och på 200 meter med 33.99 och i längd 3.24.

Resultatlistor

https://www.trackandfield.se/resultat/2022/220312.htm

https://www.trackandfield.se/resultat/2022/220313.htm

https://webathletics.se/resultlist/210

Dela:

Andra nyheter

Sommaraktiviteter med friidrott

Södertälje arrangerar i år två olika aktiviteter för friidrott – det handlar om Track and Field Summer Camp och Multisportis. Track and Field Summer Camp är en traditionell sommarskola i

Tack!

Hej! Nu har det gått några veckor sedan vi genomförde Svealandsmästerskapen och efter våra utvärderingar och inspel som kommit både inifrån och utifrån så kan vi konstatera att det blev

Fin säsongsavslutning i Eskilstuna!

Inomhussäsongen avslutades med en tävling i Munktellarenan kallad Eskilstuna Logistiks ungdomsspel. Det regnade in personbästan och det blir spännande att se hur det ser ut när vi går ut och