Planering VT 2022 Grupp vit

Välkommen till vårens friidrottsträning i grupp vit!

Grupp vit är en träningsgrupp för barn i åldrarna ca 7–10 år.

Träning tisdagar kl. 17:00-18:30 i Södertäljehallen eller Södertälje IP, enligt datum nedan:

Datum:Aktivitet/Huvudtema:Plats:
25 januariVertikala hopp (höjdhopp) och kast (kula och spjut)Södertäljehallen
1 februariHorisontella hopp (längdhopp och tresteg)Södertäljehallen
8 februariLöpteknik och löpningSödertäljehallen
15 februariSprint- och häcklöpningSödertäljehallen
22 februariMultitema (löpning, höjdhopp, tresteg och längdhopp) med frivillig kontroll av resultatSödertäljehallen
1 marsIngen träning, sportlov.
8 marsKast (kula och spjut)Södertäljehallen
15 marsVertikala hopp (höjdhopp) och kast (kula och spjut)Södertäljehallen
22 marsHorisontella hopp (längdhopp och tresteg)Södertäljehallen
29 marsLöpteknik och löpningSödertäljehallen
5 aprilSprint- och häcklöpningSödertäljehallen
12 aprilIngen träning, påsklov.
19 aprilMultitema (löpning, höjdhopp, tresteg och längdhopp) med frivillig kontroll av resultatSödertälje IP
26 aprilVertikala hopp (höjdhopp och tresteg) och löpteknikSödertälje IP
3 majLöpteknik och löpningSödertälje IP
10 majSprint- och häcklöpningSödertälje IP
17 majMultitema (löpning, höjdhopp, tresteg och längdhopp) med frivillig kontroll av resultatSödertälje IP
24 majVertikala hopp (höjdhopp och tresteg) och löpteknikSödertälje IP
31 majLöpteknik och löpning (uppladdning inför Kringelspelen)Södertälje IP
7 juniAvslutning – tema enligt önskemål från barnen!Södertälje IP

Utöver huvudtemat för träningen enligt ovan innehåller varje pass även uppvärmning, koordinationsträning och lekmoment. Syfte med vårens planering är att alla barn ska få testa så många av friidrottens grenar som möjligt samtidigt som träningen är rolig och stärkande för kroppen!

Ledare i grupp vit: Maya Hopstadius (tfn:073–9952603), Edvar Saliba, Tobias Kjellgren, Elna Topac (tfn:072–3628261)

Kontaktuppgifter:  friidrott@sodertaljeif.se

Övrig information:

Den 6 juni 2022 arrangeras tävlingen Kringelspelen/Kringelkastet på Södertälje IP. Vi hoppas att många barn i gruppen vill vara med och tävla denna dag!

Den 19–20 mars arrangeras Svealandsmästerskapen för 13-14-åringar – funktionärshjälp behövs till detta event – läs mer på svealands.sodertaljeif.se och anmäl er gärna som funktionärer till friidrott@sodertaljeif.se.