Under trettondagen genomfördes traditionsenligt Ärla-Spelen, den här gången ”Ärla-spelen till Rolfs minne” i Munktellarenan i Eskilstuna. Södertälje IF hade tre deltagare med, det var Anna Möller, som gjorde tävlingsdebut (har gjort ett Castorama tidigare, men det här blev ”riktig” debut), Tea Noreland och Julia Porath.

Tävlingen blev lite mindre än tänkt eftersom man valde att stänga anmälningarna något tidigare p g a Coronaläget, men fanns lite duktiga deltagare med, bland annat förra årets stjärnskott Maja Åskag.

För Södertäljedeltagarna blev det så att debuterande Anna Möller fick ställa sig högst upp på prispallen i F17 i höjdhoppet med 1.48. Tea Noreland deltog också i höjden i F15 och flera av oss mindes den fina hoppningen i Luciaspelen, den här gången blev det återigen 1.48 (tangerat PB) och det räckte till en tredjeplats. Alla tre sprang 60 meter och snabbast var te anoreland som med 8.83 kom trea, Anna MNöllser sprang på 9.12 (fyra) och Julia Porath 9.89 (sjua). Julia tävlade den här gången i F15 vilket innebär att hon är ett år yngre än många andra deltagare.

Sista grenen för dagen var längdhoppet där Tea tog en andraplats, och var bara en centimeter från personbästat, Julia var två centimeter från perset med sina 3.67 och en femteplats, Anna Möller hoppade 4.36 i F17 och tog en bronspeng med det resultatet i den klassen.

Samtliga resultat i tävlingen här

Hemsidan växer lite vartefter tiden går. De senaste tillskotten är bland annat Södertälje IF:s 100-årsskrift och Orienteringens skrift om 80 år med orientering 1919-1998 – båda dessa finns på vår

Medaljer och personbästa under Luciaspelen

IFK Lidingö bjöd på ännu en upplaga av de traditionella Luciaspelen i Sätra Friidrottshall under helgen. Södertälje IF hade tre deltagare med i tävlingen som är lite av en säsongsuppstart.