Medaljer och personbästa under Luciaspelen

IFK Lidingö bjöd på ännu en upplaga av de traditionella Luciaspelen i Sätra Friidrottshall under helgen. Södertälje IF hade tre deltagare med i tävlingen som är lite av en säsongsuppstart. Alla tre visade att de tränat bra under hösten för alla slog personliga rekord rakt av och det blev också lite medaljer till de grönvita!

Det började med Ebba Persson som i stavhoppet gick in över 2 meter och sen sågs passera höjd efter höjd, det var egentligen först över 2.70 som det blev problem för Ebba och hon stannade på 2.63 men med känslan att här finns det högre höjder i kroppen. Ebba vann tävlingen och resultatet räcker just nu till en andraplats i Sverigestatistiken. Ebba tog faktiskt en medalj till i längdhoppet där det blev silver med 4.71 och där Tea Noreland blev fyra med 4.58 – givetvis personliga rekord.

Tea Noreland deltog också på 60 meter och i höjdhopp, på 60 meter blev det final och en fjärdeplats och tiden 8.69 i försöken och i höjdhoppet blev det en andraplats med 1.52, men här finns det mycket högre höjder i kroppen.

Julia Porath tävlade i F14 och slog också fina personliga rekord, i längdhoppet får man som 14-åring hoppa längd med planka för första året och ändå hoppade hon 3.69 i längdhoppet och på 60 meter blev det 9.72 – personliga rekord!

Stort grattis till alla tre deltagarna som gjorde en fin tävlingshelg, alla tre har stor chans att förbättra detta under säsongen!

Resultat Luciaspelen 2021-12-11—12

F15 60m

4Tea Noreland8.71 (8.69) PB

F15 Stav