Södertälje IF bildades 1907 och är en förening för friidrott, skidåkning och orientering

Medaljer och personbästa under Luciaspelen

IFK Lidingö bjöd på ännu en upplaga av de traditionella Luciaspelen i Sätra Friidrottshall under helgen. Södertälje IF hade tre deltagare med i tävlingen som är lite av en säsongsuppstart. Alla tre visade att de tränat bra under hösten för alla slog personliga rekord rakt av och det blev också lite medaljer till de grönvita!

Det började med Ebba Persson som i stavhoppet gick in över 2 meter och sen sågs passera höjd efter höjd, det var egentligen först över 2.70 som det blev problem för Ebba och hon stannade på 2.63 men med känslan att här finns det högre höjder i kroppen. Ebba vann tävlingen och resultatet räcker just nu till en andraplats i Sverigestatistiken. Ebba tog faktiskt en medalj till i längdhoppet där det blev silver med 4.71 och där Tea Noreland blev fyra med 4.58 – givetvis personliga rekord.

Tea Noreland deltog också på 60 meter och i höjdhopp, på 60 meter blev det final och en fjärdeplats och tiden 8.69 i försöken och i höjdhoppet blev det en andraplats med 1.52, men här finns det mycket högre höjder i kroppen.

Julia Porath tävlade i F14 och slog också fina personliga rekord, i längdhoppet får man som 14-åring hoppa längd med planka för första året och ändå hoppade hon 3.69 i längdhoppet och på 60 meter blev det 9.72 – personliga rekord!

Stort grattis till alla tre deltagarna som gjorde en fin tävlingshelg, alla tre har stor chans att förbättra detta under säsongen!

Resultat Luciaspelen 2021-12-11—12

F15 60m

4Tea Noreland8.71 (8.69) PB

F15 Stav

1Ebba Persson2.63 PB

F15 Längdhopp

2Ebba Persson4.71 PB
4Tea Noreland4.58 PB

F14 60m

29Julia Porath9,72 PB

F14 Längd

18Julia Porath3.69 PB

Dela:

Andra nyheter

Bilder från Ärlaspelen

Tack vare David Norelands fotande kan vi nu också presentera lite bilder från ärlaspelen till Rolfs minne. 

Fina resultat i Ärla-spelen

Under trettondagen genomfördes traditionsenligt Ärla-Spelen, den här gången ”Ärla-spelen till Rolfs minne” i Munktellarenan i Eskilstuna. Södertälje IF hade tre deltagare med, det var Anna Möller, som gjorde tävlingsdebut (har

Klubbrekord och nostalgi

Hemsidan växer lite vartefter tiden går. De senaste tillskotten är bland annat Södertälje IF:s 100-årsskrift och Orienteringens skrift om 80 år med orientering 1919-1998 – båda dessa finns på vår

Prova på friidrott i Södertäljehallen 28/12!

Välkommen att prova löpning, hopp och kast i Södertäljehallen. Det hela äger rum 28/12 kl 12-16. Ta med dig inomhusskor. Både vuxen och barn kan testa, mer information nedan. Plats: Södertäljehallen,