Södertäljehallen invigd – alla var där!

Då var äntligen Södertäljehallen invigd, det var 15 år sedan SSK köpte Scaniarinken för en krona och slängde ut underlag och friidrottare från träningsmiljön i Scaniarinken men nu har friidrotten en egen hall att vara i tillsammans med gymnastiken och simhoppet.

Södertälje IF representerades av Finnkampsdeltagaren, EM-åttan, svenska mästaren och dubbla NCAA-mästaren Gabriel Wallin på scenen och var den som från föreningens sida fick klippa bandet.

Svenska friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers fanns på plats och gratulerade Södertälje till en bra investering. Johan var i sin ungdom en duktig trestegshoppare, men är nu politiker i Sundbyberg och flankerades av sin klubbkamrat (Spårvägens FK) Åke Ruus som nu är med i gänget runt VM-guldvinnaren Daniel Ståhl.

Förutom politiker och idrottspampar fick man prova på kulstötning under ledning av våra duktiga kasttränare och kastare, Jussi, Kari och Seppo Kivinemi och vi bjöds på stafettlöpning av våra duktiga barn och ungdomar och uppvisningar av alla möjliga sorter.

Stafettlöpningen blir en försmak på det vi får uppleva på Södertälje IP i maj 2021 då Sveriges bästa löpare kommer till Södertälje på Stafett-SM!

Södertäljehallen innehöll också en hel del nya och bekanta gamla namn, t ex såg vi där, Tyko Johansson, en gång i tiden talangfull kulstötare, klubbrekordhållaren på 1500 meter – Erling hansson, politikerna Boel Godner, David Winerdahl, Metin Hawsho och många många mer.

Nu ser vi fram emot att tända upp hallen och bedriva verksamhet i den och hälsar alla nyintresserade friidrottare välkomna!

Under trettondagen genomfördes traditionsenligt Ärla-Spelen, den här gången ”Ärla-spelen till Rolfs minne” i Munktellarenan i Eskilstuna. Södertälje IF hade tre deltagare med, det var Anna Möller, som gjorde tävlingsdebut (har

Hemsidan växer lite vartefter tiden går. De senaste tillskotten är bland annat Södertälje IF:s 100-årsskrift och Orienteringens skrift om 80 år med orientering 1919-1998 – båda dessa finns på vår